Шумен on line

http://www.peugeotbg.com/forum/images/__shumen.png

Назад към ШуменRe: Шумен on line

Мнениеот denevp » Вто Апр 15, 2014 12:09 pm


denevp
 
Мнения: 3552
Регистриран на: Пон Фев 04, 2013 12:15 pm
Град: Шумен
Кара: 406
Пол: мъж

Re: Шумен on line

Мнениеот denevp » Пет Авг 01, 2014 12:23 pm

Заради усложнената пътно-транспортна обстановка в страната и констатирания ръст на тежки ПТП с убити и ранени Областна дирекция на МВР-Шумен започна специализирана полицейска операция по т. нар. „широкообхватен метод”, съобщиха днес от полицията.

Масираните проверки ще бъдат до 10 август, но ще продължат и после, каза за ШУМ.БГ Захари Крумов, началник сектор „Пътна полиция“.

Разпореждането е на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров, а целта е подобряване безопасността на движението.

Според полицията основните пътища ще бъдат наситени с полицейски екипи, които ще проверяват за употреба на алкохол, правоспособност, предпазни колани, изправността на моторните превозни средства, нерегламентиран таксиметров превоз, за винетки и задължителните застраховки „Гражданска отговорност“.

Проверките са насочени и към пешеходците, пресичането на неопределени места, както и неспазването на светлинните сигнали на светофарните уредби.

По време на специализираната полицейска операция от 22:00 часа до 01:00 часа полицейските екипи ще бъдат пренасочвани и към районите на питейни и увеселителни заведения, като при констатирани нарушения и престъпления ще бъде прилаган принципа „Нулева толерантност”.

От началото на годината по пътищата в страната са станали близо 3800 катастрофи. Според отчета на МВР за изпълнението на политиките и програмите на ведомството през първото полугодие на 2013 г. са регистрирани 3102 тежки пътнотранспортни произшествия. Загиналите на пътя от началото на т.г. до 25 юли са близо 350, докато за първите 6 месеца на м.г. са били 243.

От началото на месеца смъртта си при катастрофи са намерили 72 души, а от началото на годината след произшествия на пътя са починали 355 души.

Ръст на тежки ПТП-та се отбелязва и в Шуменска област. От началото на тази година до 10 юли на територията на областта са станали 44 тежки катастрофи с 6 загинали и 44 ранени. За сравнение със същия период за миналата година тежките ПТП-та са били 39 като при тях загиналите са 4, а ранените също 44.
ШУМ.БГ
:rally:

denevp
 
Мнения: 3552
Регистриран на: Пон Фев 04, 2013 12:15 pm
Град: Шумен
Кара: 406
Пол: мъж

Re: Шумен on line

Мнениеот denevp » Вто Ное 04, 2014 5:10 pm

С кампанията „Безопасно шофиране през зимата“ започва традиционната акция “Зима” и в Шуменска област. Тя стартира вчера и ще продължи до края на ноември.

До средата на месеца ще бъде извършен оглед на състоянието на пътните настилки, вертикалната сигнализация и хоризонталната маркировка и осветеността на участъците от уличната мрежа с повишена опасност за пътнотранспортни произшествия (ПТП) на територията на Област Шумен. За това, което констатират проверяващите ще се изготвят предписания до стопаните на пътя, уточняват от ОД МВР.

Пак до средата на месеца полицейските служители и службите за контрол ще дават практически препоръки за безопасно шофиране при зимни условия, оборудване на автомобилите с аптечка, обезопасителен триъгълник; пожарогасител и светлоотразителна жилетка, както и с други средства за безопасно пътуване през зимата.

Превантивните мерки ще се насочат и към водачите на велосипеди, превозни средства с животинска тяга и селскостопанска техника.

През следващата половина от месеца – 17 – 30 ноември се планира провеждането на специализирани полицейски операции, в т. ч. и по метода „Широкообхватен контрол“, насочени към контрол над техническата изправност на автомобилите и на осветителните им системи.

Освен кампанията „Безопасно шофиране през зимата“, в рамките на седмица от 10 до 16 ноември ще се проведе и кампанията „Водачи и пешеходци за толерантност на пътя“, насочена към пешеходците.

По време на акцията ще се извършва активен контрол за спазване от пешеходците на правилата за безопасно пресичане, както и за даване от водачите предимство на пешеходците на пешеходните пътеки. При установяване на нарушения ще бъдат налагани ефективни санкции.

ШУМ.БГ
:rally: :rubber: :police:

denevp
 
Мнения: 3552
Регистриран на: Пон Фев 04, 2013 12:15 pm
Град: Шумен
Кара: 406
Пол: мъж

Предишна

Назад към Шумен

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта