Правила на Форума

Магистрали, пътища, улици, трафик, пътна обстановка, камери, мотористи, пешеходци - всичко на едно място.

Назад към ПътищаПравила на Форума

Мнениеот So » Съб Фев 02, 2013 5:53 pm

Общи положения

PeugeotBg.com е частен сайт, създаден от Peugeot ентусиасти. Форумът е либерален и всеки може да изрази свободно мнението си. Уважавайте останалите въпреки разликите в гледните ви точки. Нашето желание е пребиваването ви тук да е максимално приятно и полезно. Ето защо форумите на сайта се подчиняват на строги правила, описани по-долу. Моля, спазвайте ги! Няколко съвета специално за тези, които идват за първи път. Няма нищо лошо в това отначало предимно да четете и постепенно да се включите в общността на форума. Не се притеснявайте от липсата на знания - това е признак за младост или недостатъчен опит, като и двете търпят развитие. Разгледайте внимателно правилата! Старайте се да не ги нарушавате!
Нека не забравяме: ПО-ДОБРЕ ДА СМЕ СИ ПОЛЕЗНИ, ОТКОЛКОТО ДА СИ ПРЕЧИМ!


За регистрацията

• Потребителите могат да се регистрират с произволно избрано име (с дължина до 18 символа), което обаче не трябва да има вулгарно или обидно звучене. Забранява се и ползването на имена, които могат да доведат до заблуда относно самоличността на потребителя.
• Потребителските профили са лични и са защитени с парола. Преотстъпването на профила е абсолютно недопустимо.
• Всеки потребител попълва профила си лично. Полетата в профила, които се виждат от другите потребители не са задължителни. Непопълването им не е нарушение, но посочването на невярна информация е нарушение на настоящите правила.
• Аватар е изображението, което се появява отляво на постовете публикувани от потребителя, както и в неговия личен профил. Не се допускат аватари и подписи с нецензурно съдържание или такива, които нарушават изискванията към съдържанието на темите и постовете.
• Подписът е текст или изображение, които се визуализират след всеки пост на съответния потребител, като са разделени визуално. Текстът на подписа трябва да отговаря на изискванията към съдържанието на темите и постовете, упоменати по-долу в Правилата. Максималната разрешена височина на изображение в подпис или на цялата композиция, ако изображенията са няколко е 120 пиксела.
• Потребителите, които не спазват изискванията към аватарите и подписите, ще бъдат предупреждавани, а при системно неспазване на правилата, аватарите и подписите ще бъдат редактирани.
• Всеки потребител има право да бъде анонимен и да не разкрива своята самоличност освен, ако лично не пожелае това. Представянето под чужда самоличност е категорично забранено.


За темите

• В техническите подфоруми пишете основно за автомобили Peugeot и Citroen и свързани с марката теми. Ориентирайте темите си в точния раздел! Грешно позиционирани теми ще бъдат изтривани или премествани в подходящия раздел.
• Преди да пуснете нова тема, проверете дали тя не е вече дискутирана чрез търсачката или обобщителните теми на форума. От заглавието на темата ви трябва да се подразбира съдържанието ѝ. Не поствайте теми с линкове към други страници, без подробно обяснение за съдържанието им.
• Преди да напишете каквото и да било в „сериозните” подфоруми, помислете дали си заслужава то да бъде прочетено. Старайте се постингите Ви да бъдат информативни и да не провокират останалите участници във форума. В противен случай ще бъдат модерирани. Не се чувствайте длъжни да пишете във всяка тема! Това ще ви донесе негативи. Пишете само там, където има какво да кажете. Не забравяйте, че една част от потребителите на Форума разчитат на правилни технически съвети. Ако не сте достатъчно убедени в правотата на своите, по-добре ги запазете за себе си.
• Не променяйте предмета на вече започната тема към други, странични неща. Всеки постинг, който не е по темата ще бъде изтриван. Ако модераторите преценят, че от него може да се получи интересна дискусия, ще бъде обособен в нова тема.
• Уважавайте чуждото мнение, гледна точка, избор и вкус.
• Забавлявайте се!


За постовете

• Задължително използвайте кирилица, не пишете с latinski bukvi, не замествайте букви от кирилицата с цифри, спазвайте максимално правилата за пунктуация! Ако не разполагате с кирилизатор на компютъра, ползвайте вградения във форума. Постинги на латиница ще бъдат модерирани. При повтарящи се нарушения ще последват административни мерки! Забранено е ползването на цял или частичен текст с удебелени, оцветени, подчертани или ГЛАВНИ БУКВИ! Читателите на форума са с достатъчно добро зрение. Ползвайте голям шрифт само при нужда от акцентиране върху част от текста.
• Не ни губете трафика и времето - придържайте се към благоразумието, не цитирайте дълги пасажи, когато само откъс върши работа. Не допускайте вмъкнати цитати (цитат в цитат). Не отговаряйте на предходен пост с цитат, освен ако не е частичен, акцентиращ на част от мнението.
• Преди да поствате картинки директно в темите, преценете дали не са твърде широки. Големите картинки налагат скролването на прозореца, а това прави прочита на темата некомфортен! Предвид масовата разделителна способност, както и техническата структурата на форума, ширината на картинките трябва да бъде не по-голяма от 800 пиксела. За предпочитане е те да са Thumbnails type!
• Ако в постингите си ползвате цитати, цели материали или статии от други източници, задължително посочете името им, както и авторите. Ако са от Интернет страница - напишете адреса ѝ!
• Ругатни, груб тон, циничен и вулгарен език са абсолютно недопустими! Без лични обиди и нападки, били те косвени или преки. Всякакви провокации и опити за подклаждане на спорове или омраза към други лица няма да бъдат толерирани! Ако сметнете, че даден потребител нарушава правилата на форума или по някакъв начин злепоставя Вашата личност, обърнете се към административния екип. Това е единственият начин да бъде разрешен спора!
• Забранява се призоваването към противозаконни действия, пропаганда, както и прояви на расизъм. Забранени са постинги, подклаждащи расова дискриминация, омраза и етническа нетолерантност, както и политическа агитация. Няма да бъдат толерирани и теми, съдържащи порнография и насилие.
• Ако сте фенове на друга автомобилна марка, имайте предвид, че това е Peugeot форум и постинги, свързани с други марки, могат да не бъдат приети равнодушно. Не влизайте в конфликти или спорове на тема коя марка е по-добра.
• Частните и комерсиалните обяви се пускат задължително само на определените за целта подфоруми, съобразно Правилата за публикуване на обява.
• Забранено е рекламирането на фирми, търговска дейност или интернет страници в теми, аватари, подписи или по какъвто и да било начин без предварителна договорка с администратора на форума. Рекламата и спама на лични съобщения също е забранен!
• Не се оплаквайте излишно! Не противоречете на модераторите, когато те изказват мнение като такива. Ако смятате, че допускат грешка в преценката си, обърнете се към администратор с лично съобщение.
• При системно нарушаване на правилата ще бъдат взети сериозни административни мерки. След двукратно предупреждение, на административен съвет се взима решение за бан! Всеки опит да се заобиколи административно наказание по какъвто и да е начин, ще бъде последван от окончателен бан.
• Администраторския екип на форума работи на доброволни начала и си има и други занимания понякога, затова не му създавайте излишна работа. Уважавайте нашите усилия да поддържаме това място приятно и полезно за вас. Спазването на гореописаните правила гарантира вашето ползотворно и удовлетворително пребиваване във форумите на Пежо Фенс България.

Гореописаните правила важат за всички потребители в този форум, включително административния екип и членовете на клуба. Ако имате съмнение за двоен стандарт при тяхното прилагане, моля обърнете се към администратора чрез лично съобщение. Имайте предвид, че в две идентични на пръв поглед ситуации реакцията на модераторите може да бъде различна с оглед история на конфликт, необщодостъпни факти, „досие” на потребител и редица други фактори, които правят всяка ситуация уникална.

Правни уточнения

1. Постове на потребители на Форума на PeugeotBg.com не могат да се считат за съвети, предложения или препоръка за реализиране на технически решения, ангажиращи по какъвто и да е начин собствениците на Сайта.
2. Информация от Сайта и Форума може да бъде цитирана без съгласие от страна на PeugeotBg.com при условие, че цитиращият задължително упомене източника на тази информация - PeugeotBg.com и източникът (авторът), като ако информацията се цитира в Интернет, то тя задължително трябва да бъде придружена и с хиперлинк към сайта във вида httр://www.peugeotbg.com/
Всички останали случаи на ползване на информация от този Сайт без изричното писмено съгласие на PeugeotBg.com е напълно забранено, представлява нарушение на Закона за авторско право и сродните му права и ще бъде преследвано.
3. Публикувайки информация във Форума Вие преотстъпвате авторското право върху нея (доколкото тя не представлява същото право на трети лица) на собствениците на Сайта.
4. Сайтът и Форумът са обект на авторско право по смисъла на Закона за авторско право и сродните му права. Всички материали са предоставени безплатно от авторите на темите и всички останали могат да се възползват от тях за лична употреба.
Аватар

So

 
Мнения: 23171
Регистриран на: Пет Фев 01, 2013 9:35 pm
Град: Стара Загора / Бургас
Кара: : : : : :
406 D8 Estate 2.0i 16V RFV
306 XS N5 1.8i 16v LFY
306SL N3 1.9D D9B
206cc T16 1.6i 16v NFU
106 S2 1.0 mi CDY
Пол: Мъж
Skype: sosariev
My status

Назад към Пътища

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта