Лирическо отклонение или "Притчите на Шеки"

Назад към На добър часЛирическо отклонение или "Притчите на Шеки"

Мнениеот So » Пон Юли 22, 2013 3:17 pm

Поради факта, че музата на обичния ни и уважаван колега Шеки е твърде силна за да останат някои негови откровения затворени за ползване само в членския форум си позволявам да ги направя достояние на всички съфорумци.
Шеки, радваме се, че си част от нас! :icon_pray:

Sheki написа:Спомените понякога са много хубаво нещо, понякога са лошо, но ние не обичаме да живеем в миналото. Грешките, които човек допуска дори неволно, е желателно да бъдат анализирани и обмислени с цел предотвратяване на следващи такива. Историята е важен елемент от развитието ни като общност. Ние знаем, че не трябва да се живее с нея, но не трябва и да се забравя. За нас "НИЕ БЯХМЕ" не е от първостепенно значение и никога не е било! НИЕ СМЕ и ЩЕ БЪДЕМ, това е от значение! Да, ние анализираме и преговаряме своите грешки, колкото и малки да са те. Да, ние знаем, че допускаме грешки! Та нима има общност, която твърди, че е безгрешна? Но следвайки правилата, понякога дори с цената на загуба, ние разбрахме, че това е толкова важен елемент от развитието ни.
Тръгнали от нищото, минали през ада на голямата нула в интернет пространството и неиндексирани от нито една търсачка, ние сме поставили твърде ясно и точно своите критерии за развитие и цел. Клуб, общност в която да тържествуват колегиалност, взаимопомощ и спокойствие. Място, където всеки да може да изразява свободно своето мнение. Това целим , на това държим НИЕ и сме го издигнали почти във КУЛТ.
Как се стигна дотук? Няколко човека , немили и недраги поеха тежестта, вината и прокудени сами тръгнаха да дирят своя път. Решиха да поемат тежестта, предполагайки и знаейки, че навлизат сами в необятна шир. Едва с няколко камили тръгнахме в пустошта. Малцина бяхме, едва 9-10 човека, но с твърда воля и решителност. Отклонихме се от маркираните и утъпкани пътеки. Вървяхме сами, надявайки се единствено и само на нас. Заличавахме дирите си умишлено, за да няма връщане назад. Изкачвахме стръмнини, политахме в бездни, но винаги ставахме и продължавахме, твърдо решени да намерим нашето място сред звездите. Крачейки oобаче ние наблюдавахме. Ние се учехме от другите кервани в далечината. Виждахме добрите неща и техните грешки. Взаимствахме идеи, преработвахме ги по наш образец и утвърждавахме наши си правила. С малкото, което имахме под ръка ковяхме наши закони. Преминавайки през непознати за нас местности маркирахме с маркери места, непознати за други. Намерихме нови, наши си оазиси в пустинята и там, по тези места решихме да правим нашите биваци. Задружно и с общи усилия съградихме всичко това.
Сега доста като вас имат и ще имат желание да бъдат част от този керван. Някои ги е страх , други се правят на безразлични, а за трети керванджии отстрани нашия керван привидно УЖ не съществува. Керванът обаче си е факт. Керванът пое по своята пътека и връщане назад няма. Дирите са заличени! Новия ни път е начертан и утъпкан от самите нас. Ние минахме по него и знаем всяко възвишение, всеки стрък трева ако щете. Керванът крачи и неразбиращите го и отричащи съществуването му няма как да обяснят дългата редица от хора крачещи бодро и с усмивка на лицата. Обяснение също така няма и за големината на кервана. А през колкото повече пустини и местности минава, толкова линейната му дължина става по-голяма и по-голяма.
Никой от керванджиите не си прави илюзии, че нашата колона е по-добра от останалите. Никой не си прави илюзии, че нашите камили са с нещо ПО от останалите. Всички обаче осъзнават, че движещата сила на кервана е не злобата и завистта, а това, че когато се направи бивака, когато се накладе огън и се почнат наздравиците всички пият от един мех и ядат по равно от една купа. Камилите са ни различни. Едната по-малка, другата по-голяма ... Но всички камили сме си ги маркирали със специален знак и когато една се изгуби знаем как да я намерим.
Имаме ли волята? Имаме ли желанието? Имаме ли ги хората? Керванът наш ли е? Камилите наши ли са? Да, всичко това е наше и не ни дреме на камилите, кой керван от къде минава. НИЕ ще пътуваме както и докато можем. Да, понякога опърпани и боси може би! Понякога накичени със злато и скъпоценни камъни може би, но ние ще пътуваме, защото необятните и неизучени хоризонти са пред нас. Нашият керван си сътрудничи с други разбира се. Нашият керван обаче никога няма да върне желаещ, стига той да не цели да НИ НАВРЕДИ!
Нашият керван не търгува със пари. Ние искаме да спечелим единствено и само приятели. Приятели, на които да разчитаме и в компанията на които да се чувстваме добре.
Керванът потегли, керванът стана прекалено голям! От тук насетне, който има желание, който има смелост и най-важното който иска да си намери сигурен и защитен от набези керван винаги може да се присъедини без значение на възраст, пол, религиозна принадлежност, политически възгледи и прочие. Но, нека се знае добре! Лесно се влиза в нашата общност, но трудно се става един от нас. Трудно, защото след време ние керванджиите когато хапваме и пийваме, трябва да сме сигурни, че там нейде на билото наш човек пази кервана от недоброжелатели! Трудно, за да не се налага да гоним. Не бихме го позволили, а и не бихме си го простили! Твърде много труд и сили сме хвърлили! Още не са ни зараснали раните!
Прочетете го добре и вижте докъде сме стигнали. Озърнете се наоколо, красиво е нали? А я си представете сега нещо по-хубаво и го умножете по 1000. Е те такива хубави дни ни чакат тепърва! Само гледайте да не губите камилите и товара си!
Сполай ви, керванджии! Дарявайте радост, продавайте щастие, търгувайте обич и уважение! Пътят е без препятствия, времето е слънчево а хоризонта чист! Живи и здрави и да знаете, че следващия бивак е на Оазис Копринка! Ние сме напред, ние водим и ще вардим!
Аватар

So

 
Мнения: 23055
Регистриран на: Пет Фев 01, 2013 9:35 pm
Град: Стара Загора / Бургас
Кара: : : : : :
607 restile executive 2.2 Hdi 4HX
406 D8 Estate 2.0i 16V RFV
306 XS N5 1.8i 16v LFY
306SL N3 1.9D D9B
106 S2 1.0 mi CDY
Пол: Мъж
Skype: sosariev
My status

Re: Лирическо отклонение или "Притчите на Шеки"

Мнениеот batizari » Пон Юли 22, 2013 8:39 pm

:eusa:
Да не е с помпа Lukas Epik
Аватар

batizari
 
Мнения: 1789
Регистриран на: Съб Фев 02, 2013 9:07 pm
Местоположение: ПФБ-Стара Загора
Град: Стара Загора
Кара: Пежо 406 комби 2.1тд 97СТ7480ВА
иии 206 1.4 газ-бензин(мноо люто)
Пол: Мъж
Телефон/и: 0889 19 11 22
  Гараж

Re: Лирическо отклонение или "Притчите на Шеки"

Мнениеот Mathias » Пон Юли 22, 2013 10:11 pm

Ето още нещо, което до ден днешен ме оставя без дъх:
Sheki написа:Не съм писател, но както ми идва от вътре така ще го напиша. Дано се получи и да му се порадват тези които на бяха с нас а и вие също. Така, започвам и ако имате търпение и желание четете ако ли пък не гледайте снимките и видеата. Там има мат'риал достатъчно. И не ме критикувайте много ей :P
Бе петък, часът 15:30 а аз тъкмо спирах пред хотела. Китна местност, чист планински въздух а по върховете още се забелязваше за моя изненада тук там сняг. Паркирах изморен на удобния паркинг пред хотела. Явно съм първата кола. Някак си вътрешно се радвам, ще да посрещам всички един по един. Разтоварих багажа от колата и се настаних в хотела. Нетърпеливо се запътих към ресторанта да го огледам. Приятна обстановка, разнообразно меню и чистичко. Седнах навън и си поръчах бира. Сервитьорката сервира бирата и тъкмо си отпих се зададе една позната 306-ца. Я, Жекича със семейството! Браво! :eusa: Жеката още не се е настанил а седна и поръча бирата и той. Пристига обаче синя 407-ца след има няма още 10 мин. Паркира на паркинга, отваря се вратата и се чува познатия весел глас на бате Ицо Лишев. Ицето стандартно още докато се настани и се метна до нас на масата и той. В един момент се подаде и една колона от автомобили. Явно ударната група пристигаше . Още след като паркираха колите и наскочиха всички. Всеки се усмихва, всеки се поздравява, всички нетърпеливо иска да сядат по масите. Говори се един през друг и усмивки греят по лицата на всички. Очертава се прекрасна сбирка, всички индикации сочат към това. Настаниха се някои, други заседнаха на бира а трети като Владо просто си продължиха на биричка понеже по пътя бяха я подкарали.
Вечер първа:
Трескаво се подреждат маси с цел всичко да са на едно място. Тъкми се музикалната уредба, разтягат се кабели ... Вече е 20:00 и започва настаняване по масите. 2-те сервитьорки едва смогват да приемат поръчки, но пък всичко идва почти неочаквано бързо. Порциите пристигат а салатите, ах тези салати! Чинията едва побира огромната салата вътре. Някой се провиква „Бре, хайде наздраве!”, друг става и обикаля масите. И в един прекрасен момент всички са помолени да излязат навън за обща снимка. Докато чакаме фотографа, няколко коли запалват ксенони за да осветят още повече мястото. 3 автомобила изникват от нищото с надпис „ЩЕ СЕ ОМЪЖИШ ЛИ ЗА МЕН?” :icon_pray: :icon_pray: :eusa: :eusa: :dancing: :dancing: . Запонатите като мен ( 4-5-ма) предусещайки изненадата вече са приготвили фотоапаратите и снимат. Забелязвам как някой обаче снима и видеокамера. Кулминационен момент за Емо и Какето. Емо пада на колене и иска ръката на своята спътница в живота. Катето е в приятен шок. Присъстващи започват да подвикват за горчиво. Целувка и следва „Да” от Катето. Емо слага пръстен специално изработен за целта. Но, не си мислете, че всичко свършва до тук. А ,не! Следва венчавка! Кумовете (аз и жената бяхме) хванали под ръка младоженците ги отвеждат до олтара а там ги чака а познайте кой? Ми дедо поп бре как кой? В ролята е влязъл Дидо като с добре подправен глас започва бракосъчетанието. И двамата казват казват заветното „ДА”. Брака е сключен! :old: :eusa: :icon_pray: :dancing: :beer: Честито младоженци! Всички с усмивки на лица ръкопляскат и подкрепят новото семейство. Булката изпълнява ритуала по хвърляне на цветето. Владо успяха с ловък ход да хване букета, но явно разбрал какво е направил почти мълниеносно връща букета във въздуха. Владе, и 3 пъти да си го хвърлил няма как ще те женим братле видяха го всички така че носи булката на следващата сбирка. Вечерта продължава в хора и танци. Всички са във еуфория. Часовника обаче тик-така и времето започва да напредва и неусетно за всички вече сочи първите малки часове на утрешния ден. Време е да си лягаме, утре ни чака барбекю!
Ден втори:
Почти 9:00 е а всички вече са на тераската пред ресторанта. Поръчват се първите кафета. Слизам до конферентната зала да огледам кое как е. Подреждаме с Емо, отваряме прозорци за да се проветри. Пристигат Сотир, Дидо, Галя и останалите са на линия. Време е за ОС! Общото събрание започва в точно обявения час ...
След ОС всички се ориентират към подготовка за барбекю. Свалят се маси, палят се барбекюта, приготвят се салати. Започва изпичане на месата. О боже колко месо за мезе сме донесли? Та това ще нахрани цяло село в Етиопия! Батизари, моя милост, Ицо Лишев, Иво и Дечо дежурят на скарите а месото не свършва и не свършва. Патешки сърца, пилешки пържоли, свински котлети, наденички, гъби, тиквички, лук ... всичко това се пече на скарите. По масите се вдигат наздравици, всеки се смее, децата тичат на воля, други са се излегнали на тревата и се припичат. А местността, тази местност ще я помня цял живот. Чист въздух, хубава трева, прекрасна гледка а ракията вече е почти наполовина. Боже, та аз мисля да пия още а не съм пиян след почти половин литър ракия? Бре, да не пия вода бре? Не, стига с това месо. Писна ми, имам чувството, че няма да свърши още 2 дена. Изморени след няколко часа няй-после сядаме по масите и ние. Батизари най-сетне вдига наздравица в седнало положение. И тъкмо сме седнали се чува гласа на Ицо Лишев. Въй то туй е картинка която аз не мога да опиша. То смях, то стойка а Лишев със своя заразителен смях прави всичко още по смешно. Стола на издържа на Ицо и се огъна. Тези китайци да вземат да ги правят тези столове като за нас ама е хубаво да викнат 2-3 ма манекена като Ицо щото столовете им за нищо не стават. Нашите другари не са като техните по 60-70 кг. Тук говорим за сериозни работи ей! Как да е, след пиенето и яденето започва прибиране на масите. Всичко се прибира в черни чували, прави се оборка на мястото а чувалите се изхвърлят в контейнер. Все едно нищо не е ставало. Мястото е чисто както и си беше! Браво! Обаче остава доста месо. Ще го приберем в кухнята на ресторанта а довечера ще го мислим. Пренасяме се на терасата пред ресторанта и вадим тестето с картите. Следват 4–ри игри, в 3 от които аз със Дидо разбиваме Емо и Ицо как айца с миксер се разбиват. Душ и айде в ресторанта! Заръчват се салатите, вадим си домашните ракии, слагаме останалото месо по масите и започваме отново. Боже, 3 пъти обикаляме с тенджерите и все още има месо а вече никой не иска? Яжте бре, маскари! Гладни години идат! :D Веселим се всички, музиката е съвсем лека и ненатрапчива. Колко е приятно всичко, но часовника си няма работа и отброява минутите непрестанно. Пак е време за сън. Не не искам вечерта да свършва ... Събудих се. Светло е, явно ще се тръгва вече. Я, чуват се гласове, чакай да надникна от терасата. Брех, Батизари си е заръчал шкембе а аз сега ставам? Бърже да слизам. Ей ма на, вече съм на масата и ми сервират кафето и шкембето. Всеки гледа да хапне нещо и за последно днес да си каже още някой друга хубава дума. Време е! Трябва да се тръгва щем или не. Стартираме колите, колоната тръгва към върха за последна снимка. 3 километра през тесен път и се изкачваме на самия връх. Е, няма такава гледка! Прекрасно е а най-прекрасното е че ние сме тук всички за снимка. Щракат фотоапаратите, правят се пози. Трябва да тръгвам, път ме чака колеги. Взимаме си довиждане и тръгваме. Пътя криволичи през прекрасна местност. Чакай да щракна още една две снимки. Тръгвам отново. Я, това не е ли Емо пред мен? Да, той е! Здрасти отново прятелю. Светнах ти с фарове а ти ми отговори с аварийни. Оп, я, това пък е Ицо. Какво си купи бре, я и аз да си купя. Спирам! Довиждане приятели! Благодаря ви за всичко. Живи и здрави да сте и усмивките да не слизат от лицата и сърцата ви.
В заключение:
Уважаеми колеги и най вече скъпи приятели,
Аз благодаря на всички вас за това което направихте за да минат тези 2 дни толкова добре. Благодаря за това, че всеки един от вас, който аз не познавах се оказа точно такъв какъвто съм си и представял. Не, не двуличнича и не преувеличавам! Никак дори! Всички сте страхотни веселбари и направихте 2-та дни наистина много весели а дните минаха като час за нас. Благодаря ви за всичко!
Аватар

Mathias

 
Мнения: 6546
Регистриран на: Съб Фев 02, 2013 12:52 am
Местоположение: У форума
Град: Козлодуй
Кара: 607 DW12TED4
ex 406 D8 DW10ATED
Пол: Мъж
Skype: eiivanov
My status
  Гараж

Re: Лирическо отклонение или "Притчите на Шеки"

Мнениеот АнТани » Вто Юли 23, 2013 11:38 am

Шеки, едно ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ, че ми даваш възможност да преживея всичко това. За такива като мен, които по една или друга причина отсъствахме, па макар и основателно, това е начин да почустваме духа на събитието. :icon_pray:

Искренно се надявам да стане чудо и да прежевия всичко това на Копринка заедно с вас. :beer: :rock:
Огън и мрак в душата ми пълзят,
мъртви реки в този свят текат.
Не мога да спирам вечно в мен гнева,
сиви мъгли не ще ме задушат.
Всеки миг тук ме кара да крещя,
как слепотата вън да издържа?
Оставя ме всеки порив на яростта.
Без контрол и страх!
Аватар

АнТани
 
Мнения: 135
Регистриран на: Вто Фев 05, 2013 11:48 am
Град: Русе
Кара: 307SW HDI, 2002г, 110кс, 2000куб
Пол: мъж

Re: Лирическо отклонение или "Притчите на Шеки"

Мнениеот Sheki » Сря Юли 31, 2013 11:10 pm

Лудогорски бутонки се строяват!
Белград вече се тресе!
Идат зелените екипи!
Партизан пасти да яде!

За мач се готвят нашите момчета!
Вдигнали сме гордо ний глава!
А Белградските плюшени мечета,
почиват само на стара слава!

Зелени знамена се веят гордо тази вечер!
Разград ликува, бирата се лей!
Малък празник тепърва за града ни се задава!
Знаем, Лудогорец ще оцелей!

Sheki
Танцуващият с вълци
 
Мнения: 2964
Регистриран на: Съб Фев 02, 2013 3:07 pm
Град: Разград
Кара: 206
Пол: мъж

Re: Лирическо отклонение или "Притчите на Шеки"

Мнениеот zlobich » Чет Авг 01, 2013 7:01 am

Браво,много ми хареса :)
Желая успех на Лудогорец и Локо.
Мачкайте момчета. :z-smilie05:
Аватар

zlobich
 
Мнения: 1384
Регистриран на: Съб Май 25, 2013 8:21 pm
Град: София
Кара: Alfa Romeo 1.9 JTD 105hp
Пол: мъж
Skype: eplexx
My status
  Гараж

10 дена

Мнениеот Sheki » Пон Ное 04, 2013 11:20 pm

10 дена! Последни 10 дена!
.....................................

Стоеше момчето над стария компютър, четеше разни коментари и блуждаеше в нета. В главата му се въртяха всевъзможни теми и не му даваха мира. Десет дена, мислеше си момчето и за пореден път нервно драскаше в календара . Нещо не му даваше мира, нещо го мъчеше, но какво бе това Нещо? Изведнъж сякаш по команда подскочи бързо от дивана и се озова до шкафчето. Отвори го и трескаво започна да търси. Търсеше явно нещо важно. Намерил го явно вече, въздъхна "платил съм!". Прибра бележката и пак седна на дивана и взе компютъра в ръка. 10 дена повтаряше на ум, само още десет дена. Отвори браузъра и въведе бързо дори без да гледа адреса. Усмихна се, нещо го накара да се развесели. Гледаше снимки, коя от коя по интересни, коя от коя по хубави. Пак се сети нещо и пак подскочи!? Този път отиде до кухнята и погледна зад вратата. Видя едно шише със жълтеникава течност и почти във транс изговори шепнейки "скоро шишенце, скоро!" . Грейна загадъчна усмивка по лицето на момчето, запъти се към дивана отново. Бе замислил нещо, лукаво се усмихна за момент и пак но този път на глас повтори десет дена ,само още десет дена приятели ...

To Be Continued ...

Sheki
Танцуващият с вълци
 
Мнения: 2964
Регистриран на: Съб Фев 02, 2013 3:07 pm
Град: Разград
Кара: 206
Пол: мъж


Re: Лирическо отклонение или "Притчите на Шеки"

Мнениеот Engineered to be еnjoyed » Пон Ное 04, 2013 11:32 pm

Шеки... :X Речника е беден, за да изкажа всички хубави думи които ми се иска да намеря. Уникален си, имаш прекрасна дарба. Един ден можеш да напишеш историята на Peugeot Fans Bulgaria в книга. Това е дарба която не трябва да се пропилява. :icon_pray: :icon_pray: :icon_pray: :icon_pray: :icon_pray: :icon_pray: :icon_pray: :icon_pray: :icon_pray: :icon_pray:
Аватар

Engineered to be еnjoyed
Кака на форума

 
Мнения: 4020
Регистриран на: Пет Фев 01, 2013 9:37 pm
Град: Зарата
Кара: Peugeot
Пол: Кака
Skype: galina_eneva
My status

Re: Лирическо отклонение или "Притчите на Шеки"

Мнениеот Dr_zax » Вто Ное 05, 2013 11:07 am

Уникален . Много къти съм казвал че си е объркал професията :)
Той незнам ама спокойно можем да съберем творчеството му от тук и да го издаден в съкратен клубен вариант само за ценители :)

Dr_zax
 
Мнения: 6232
Регистриран на: Съб Фев 02, 2013 12:50 am
Град: Пловдив
Кара: 307
Пол: мъж

Re: Лирическо отклонение или "Притчите на Шеки"

Мнениеот MishoM » Вто Ное 05, 2013 1:11 pm

Чак сега виждам темата, но "по-добре късно, отколкото никога" :) .
Занапред ще я следя и се надявам тук да се появяват всички подобни текстове на Шеки :z-smilie05: , без значение къде във форума са пуснати. Струва си да бъдат събрани на едно място - особено за такива като мен, които е вероятно да пропуснат някои от тях...
Аватар

MishoM
 
Мнения: 1156
Регистриран на: Сря Фев 06, 2013 3:36 pm
Град: София
Кара: 406 седан, 2.0HDI 80 KW 2004
Пол: мъж

Re: Лирическо отклонение или "Притчите на Шеки"

Мнениеот denevp » Вто Ное 05, 2013 4:13 pm

Комшията е велик :icon_pray: :icon_pray: :icon_pray:

denevp
 
Мнения: 3552
Регистриран на: Пон Фев 04, 2013 12:15 pm
Град: Шумен
Кара: 406
Пол: мъж

Re: Лирическо отклонение или "Притчите на Шеки"

Мнениеот FIL » Вто Ное 05, 2013 8:22 pm

Браво!!! :eusa: :icon_pray:
Аватар

FIL
 
Мнения: 907
Регистриран на: Съб Фев 02, 2013 1:54 am
Град: Мартен
Кара: Peugeot 406 2,2 HDi - 2002г.
Пол: Мъж
Skype: fil_e30
My status
  Гараж

Re: Лирическо отклонение или "Притчите на Шеки"

Мнениеот Sheki » Нед Ное 10, 2013 3:19 pm

........................................................

Студена вечер, облачно небе, някъде се чува самотна птица. Пуши той на терасата поредната цигара и сърбайки горещия все още липов чай замечтано гледа в далечината. „5 дена, как не минаха тези 5 дена?!” мисли на глас и почти се ядосва на бавно течащото време. „Знам, не зависи от теб, но ако можех ей така да придвижа малко напред стрелката ...” Поглежда отново календара. Датата е 10.11.2013г. а сбирkата е след цели 120 часа. Как ли ще мине това време? Прибира се вътре, трябва да се захване с нещо, в противен случай пак ще стои до късно и ще преподрежда за пореден път куфарите. Вече му писва това упражнение а и жена му се кара, че постоянно разхвърля. Хоп, сеща се какво е забравил. Ура! Намира си занимание за още една вечер! Сега ще си играе с GPS-а и ще планува маршрута. А да, и камерите трябва да актуализира. Но, трябва и за утре да се измисли нещо. Как не минава това време, защо толкова бавно текът минутите. Дали пък да не тръгне още на 14-ти? 5 дена, как ще минат тези 5 дена? Та това е цяла вечност ... Вземе тавичката с баклава и се усмихне. След 4 дена ще те полеят баклавичке а след още 1 ще те изядат, бъди спокойна само хубавото ти мислят там. Все пак само още 5 дена трябва да минат, само още 5 дена! .... Отвари браузъра и погледне последните мнения. Личи си трескавата подготовка, която тече по места. Колкото повече наближава събитието, толкова по трескаво става ... Напише мнение във форума и веднага му отговорят 5-ма. Хора, живеещи в четирите края на България, един на 15 години, друг на 30г. а трети на 60 пишат на едно място и споделят своите виждания. Без да се карат, без да се обиждат, с отстъпки понякога, поддържат баланса. Хора с различни политически възгледи говорят за политика и със весели емотикони изразяват своите гледни точки. Няма нужда да се намесва модератор, явно са се научили баланса да поддържат сами. Странна общност, странна наистина! Съберът ли се на банкет всичко се рапределя поравно – вино, ракия, мезе ... Няма повишаване на тон, няма говорене зад гърба а само наздравици и усмивки по лицата греят....
Вече е неделя, 10-тото число на месеца. Колите са готови, почти са натоварени със багажа. Последни приготовления текът, последни щтрихи се добавят към картината. Дрънчат чаши и бутилки във багажник, замирисва силно на банкет. Априлци ни зове, сбор се свири вече!
.............................................................................................................................................................................
Дали е вярно това, което ти четеш в момента? Дали не е измамна тази действителност? Ами, няма как да знаеш. Няма как да разбереш, докато не дойдеш и се убедиш сам. Напук на всички и на всичко отдели си 100-200 лева и стани част за 2 дена от нашата дружина. Видиш ли ни на живо, усетиш ли силните другарски ръце по рамото, вкусиш ли един път ще разбереш! Достатъчно е да дойдеш и сам да видиш братле. Рискувай поне този път, рискувай и ще видиш какво ще спечелиш! Аз не, Ние ти го обещаваме!
Сбор се свири дружина! Грабвайте ракия и мезета , Априлци ни зове! :grouphug: :grouphug: :grouphug:

Sheki
Танцуващият с вълци
 
Мнения: 2964
Регистриран на: Съб Фев 02, 2013 3:07 pm
Град: Разград
Кара: 206
Пол: мъж

Re: Лирическо отклонение или "Притчите на Шеки"

Мнениеот Engineered to be еnjoyed » Нед Ное 10, 2013 3:25 pm

Както винаги вълнуващо. :icon_pray: :icon_pray: :icon_pray: :icon_pray: :icon_pray: :icon_pray:
Аватар

Engineered to be еnjoyed
Кака на форума

 
Мнения: 4020
Регистриран на: Пет Фев 01, 2013 9:37 pm
Град: Зарата
Кара: Peugeot
Пол: Кака
Skype: galina_eneva
My status


Re: Лирическо отклонение или "Притчите на Шеки"

Мнениеот FIL » Нед Ное 10, 2013 4:41 pm

:X :icon_pray:
Аватар

FIL
 
Мнения: 907
Регистриран на: Съб Фев 02, 2013 1:54 am
Град: Мартен
Кара: Peugeot 406 2,2 HDi - 2002г.
Пол: Мъж
Skype: fil_e30
My status
  Гараж

Re: Лирическо отклонение или "Притчите на Шеки"

Мнениеот Mathias » Нед Ное 10, 2013 4:57 pm

Тъй като Шеки аз познавам,
четейки думите му, осъзнавам,
че себе си визира в притчите той
и наистина чакането не дава му покой!
Още малко брат и заедно ще сме,
брой в дни, а не във часове
скоро всички ние топли ръце ще стиснем
и в прегръдки приялески, тела ще притиснем!
Наздравици силни и всели ще пее
вино червено на корем ще се лее,
умората дори, няма да ни накара да легнем
раздялата помежду ни, максимално да избегнем!

Шеки, настръхва човек като те чете :icon_pray:
Аватар

Mathias

 
Мнения: 6546
Регистриран на: Съб Фев 02, 2013 12:52 am
Местоположение: У форума
Град: Козлодуй
Кара: 607 DW12TED4
ex 406 D8 DW10ATED
Пол: Мъж
Skype: eiivanov
My status
  Гараж

Re: Лирическо отклонение или "Притчите на Шеки"

Мнениеот So » Нед Ное 10, 2013 6:35 pm

:eusa: :eusa: :eusa:
Еееее, тук само поети събрани бре! Завиждам ви благородно за дарбата! :icon_pray:
Аватар

So

 
Мнения: 23055
Регистриран на: Пет Фев 01, 2013 9:35 pm
Град: Стара Загора / Бургас
Кара: : : : : :
607 restile executive 2.2 Hdi 4HX
406 D8 Estate 2.0i 16V RFV
306 XS N5 1.8i 16v LFY
306SL N3 1.9D D9B
106 S2 1.0 mi CDY
Пол: Мъж
Skype: sosariev
My status

Re: Лирическо отклонение или "Притчите на Шеки"

Мнениеот decho_70 » Нед Ное 10, 2013 6:57 pm

За догодина не календар ами стихосбирка май ще трябва да издаваме.
Да пишеш на български с латиница е все едно да пишеш с лайна на стената - чете се, но не е красиво.
Аватар

decho_70
 
Мнения: 1259
Регистриран на: Съб Фев 02, 2013 9:35 pm
Местоположение: Чирпан
Град: Чирпан
Кара: Пежо 406 2,0 бензин 2001 г.
Hyundai Accent 1,3
Пол: Мъж
Skype: decho_70
My status

Следваща

Назад към На добър час

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта