Страница 1 от 1

Проблем с оборотите на празен ход

МнениеПубликувано на: Пон Окт 05, 2020 7:49 am
от gorgi_88
Здравейте! От година и половина карам Пежо 1.8 на газ. Попринцип е с фабрично газово, брат ми я беше взел колата преди може би 12 години с неработеща АГУ. Миналата година я взех колата от него и сложих чисто ново АГУ, понеже не можеше да се ренонтира старото. Та проблема ми е, че от доста време на празен ход играят оборотите. Също така на бензин до към 2000 об./мин. се чувства едно забиване и колата не наема добре, докато това на газ го няма. И сега откакто захладня като я запаля на студен двигател двигателя има много неравномерна работа, след това се пооправя.
Ходих на майстор и ми каза, че във втори цилиндър нямам добра компресия и вероятно проблема е от клапаните. Колата не губи масло!
Моля за мнение дали може да е от клапаните и дали ще се наложи отваряне на двигателя?
Благодаря предваритвлно!

Re: Проблем с оборотите на празен ход

МнениеПубликувано на: Пон Окт 19, 2020 2:12 pm
от JFK
gorgi_88 написа:Попринцип е с фабрично газово

Не знам какво имаш предвид под фабрично - носят се легенди, че някои имат АГУ от производителя. А истината е, че уредбата е сложена в Италия, Холандия или държавата откъдето идва като нов внос. Това й е "фабричното".

Re: Проблем с оборотите на празен ход

МнениеПубликувано на: Вто Окт 20, 2020 1:15 pm
от frezman
Привет, колега.
Проблема е честно срещан при двигателите 1.8 и 2.0
Бензин.Принципно Общо приетото мнение, че газовия комп набива грежки и бърка после и работата на бензин. Аз взех колата така не успях да се преборя.Някои колеги споделя победа като са се за играли с газаджии.
Аз лично съм сменил доста неща без победа.
Дори нова газова сложих и газаджията се кълне че не е от него също съм сменил:
Бобина, свещи, мап сензор, датчик колянов вал.
Дразнещо е, но си е чакам да обърне на газ и тогава потегля.

Re: Проблем с оборотите на празен ход

МнениеПубликувано на: Чет Окт 22, 2020 11:02 am
от dilinger
Смени си свещите! При мен също играеха оборотите и дори беше почнали да припатква. Не си играй с по-евтини варианти а си вземи качествени такива.

Re: Проблем с оборотите на празен ход

МнениеПубликувано на: Пет Окт 23, 2020 10:52 pm
от bindera
колега,колата е натрупала грешки от газта..т.е.адаптилара се е към нея ,затова ти бягат оборотите на празен ход.Закачи я на компа и поглени ламбда сондата каксе държи

Re: Проблем с оборотите на празен ход

МнениеПубликувано на: Сря Ное 25, 2020 10:35 pm
от kukata_
Колега Георги имах Пежо 406 1.8 16 В 112 кс и симптомите ми са до болка познати.Набива греяки от работата на газ и това кара бензиновия комп да сваля инжекторното време на бензина.Закачи я и изтрий грешките и ще видиш как мигновенно ще се оправи за няколко дни на бензин и няма да клати оборотите на газ,после пак ще стане същото.Решението е да адаптираш дюзите спрямо вървенето на колата.При мен беше това че бях с рейка ланди ренцо най големия размер и дюзите бяха прекалено големи за моя мотор и вкарваха повече газ колата вървеше на умиране на газ но клатише оборотите на газ а бензиновия комп понеже вижда че е много горивото чрез ламбдата сваляше ижекторното време но на бензина и така става пълен шаш.Като изтрия грешката се оправя докато наново не се ошашка пак.Аз се оправих като си взех една рейка на фобус с 0.4 отвор и започнах да я карам поле 0.5 0.6 и така докато на 0.9 ми хареса вървежа направих я по мой вкус.От тогава нямах проблрми година после така и продадох колата ядове никакви нямах вече.