Страница 1 от 1

Проблем с ниските обороти peugeot 406

МнениеПубликувано на: Чет Май 16, 2019 7:54 pm
от ValentinG
Здравейте, аз съм чисто нов тук и искам да помоля за малко помощ. Наскоро закупих една поизтормозена 406ца 2.0 137к.с. бензин/газ. Още при взимането ми направи впечатление, че клати оборотите, леко, когато е спряла, но не го отразих кой знае колко. В последствие, обаче, установих, че при някои от спиранията и паркиранията колата гасне. Това се случва след като загрее. След дълго лутане из форуми и мнения открих и други хора със сходен проблем, но или не е съвсем сходен на моят или просто няма никаква информация какво се е случило с автомобила в крайна сметка. Почистих дросел клапата, смених стъпковото моторче и я откарах първо на газаджия после на диагностика. Газаджията каза че той нищо нередно не вижда. На диагностиката се установи, че новото моторче не работи както трябва и трябва да се смени( дефектно ,било случвало се). Смених го и новото и сега съм в същото положение в което бях в началото... :mad: Само да спомена че проблемът го има и на газ и на бензин, но при газта е малко по-често.

Re: Проблем с ниските обороти peugeot 406

МнениеПубликувано на: Чет Май 16, 2019 10:08 pm
от didonival

Re: Проблем с ниските обороти peugeot 406

МнениеПубликувано на: Пет Май 17, 2019 9:13 am
от ValentinG
Колата пали лесно, не тресе, не глъхне, няма светещи датчици или каквато и да е индикация за проблем по таблото. Просто при празен ход клати оборотите леко и след като загрее започва да ги сваля за кратко до към 500об. а понякога просто гасне ( отново без да тресе, често разбирам, че е угаснала като ми стегне волана ) Стария собственик твъди, че преди се е оправяла като покара на бензин, но казва, че при него не е гаснела ( предполагам че в последно време е започнала да го прави и затова я е продал) . Ако може някой поне да ми препоръча място на което да ми направят коректна диагностика и да ми кажат какво й е .

Re: Проблем с ниските обороти peugeot 406

МнениеПубликувано на: Пет Май 17, 2019 10:50 pm
от didonival
So написа:...
за да се елиминира като възможна причина грешната адаптация на компютъра на мотора заради работата на газ, преди задаване на въпрос или отваряне на нова тема да се направи зануляване на настройките на ЕКУ-то / чрез съответната процедура от диагностичния софтуер или чрез откачане на акумулатора за повече от час / и след това да се кара САМО НА БЕНЗИН няколко дни за да се провери дали проблема е все още наличен...
Чрез тази евтина и лесна проба разбираме дали ни трябва газаджия, или конвенционален диагностик.

Тея стъпки изпълни ли ги?

Re: Проблем с ниските обороти peugeot 406

МнениеПубликувано на: Пон Май 20, 2019 11:23 am
от ValentinG
Правено е това нещо с връщането на фабричните настройки когато я водих на диагностика. Тогава ми каза човека, че стъпковото моточре ( новото което бях сложил) не работи коректно и аз поръчах друго. След слагането му не съм разкачал акумулатора, но го карах една седмица на бензин само и промяна няма. Оборотите си се клатят.

Re: Проблем с ниските обороти peugeot 406

МнениеПубликувано на: Чет Май 30, 2019 7:50 pm
от didonival
Е като не си спазил стъпките за зануляване как да си направи ЕКУ -то новите адаптации с новото стъпково моторче?

Re: Проблем с ниските обороти peugeot 406

МнениеПубликувано на: Сря Юни 12, 2019 7:25 pm
от ValentinG
Направих стъпките с откачането на акумулатора. Проблемът си е все същия.Имам чувството, че е по-зле когато вали навън, но това може да си втълпявам . Ако може някаква информация за добър диагностик или жичкаджия, ще се радвам някой да ми каже какво точно се случва това Пежо.

Re: Проблем с ниските обороти peugeot 406

МнениеПубликувано на: Сря Юни 12, 2019 8:30 pm
от didonival