Страница 1 от 1

207 SW 1,4 VTI 95 k.с. проблем с мощност

МнениеПубликувано на: Сря Май 15, 2019 8:19 pm
от smurf207
Здравейте. Моята кукла е 207 SW 1,4 VTI 95 к.с. 2008 г. с газова уредба BRC. Доста е претенциозна с тази газ, но пък е икономична с нея. Дори и с проблема на разход на масло свикнах, винаги имам една бутилка в багажника за доливане. Дори и с постоянните грешки, натрупвани от газовата уредба свикнах, но напоследък проблемите се задълбочиха. Сутрин, когато е студена, или през деня, когато не е работила няколко часа, при палене всичко е ОК, но при подаване на газ тръгва и изведнъж забива предница, изчезва мощността и дори при натискане на педала на газта колата не се форсира. И започва едно палене, забиване, гасене, палене и т.н. няколко пъти, докато не започне да се движи и то с прекъсване. Паленето винаги е на бензин, защото газовата уредба не позволява да се пали на газ, дори и аварийно. След превключване на газ все по-често започва да излиза на дисплея Depolution system fault i започва да губи мощтност. При прочитане на грешките излиза P1337, няма искра в първи цилиндър. Свещите са нови, дори и имам нов комплект за проба, но и с двата вида положението е същото. Разменял съм свещи и бобини, за да видя дали ще се появи друга грешка, но нищо не се променя. Понякога се принуждавам да я гася и паля отново на светофарите и при 3-4 такива манипулации изчезва чека и коларта върви перфектно. Но при следващо палене след престой всичко се повтаря отново. А когато грешката не е изчистена и чека свети и я паркирам, след изгасване на двигателя се включва вентилатора за охлаждане на максимална мощност за 3-4 минути.
Пиша всичко това, защото като я закарам при майстор на Пежо, за него всичко идва от газовата уредба, бърка компа и не може да се оправи. При газов майстор всичко е ОК, сместа е богата, компа е настроен към този на колата. При друг майстор, само като чуат, че двигателя е на BMW и колата е на газ изобщо не иска да я поглежда. Просто незнам какво да правя.
Като цало колата е "бонбонче", компактна за града, комби за семейна и има доста екстри, пък и на газ е икономична.
И още един проблем, скоро установих, че имам прекъснат кабел ( показвам го на снимка ). Разгледах доста внимателно, но не можа да открия от къде е прекъснат. Ако имате някаква идея ще е добре. Само регистрираните потребители имат право да разглеждат линкове и снимки.

Re: 207 SW 1,4 VTI 95 k.с. проблем с мощност

МнениеПубликувано на: Съб Юни 01, 2019 1:12 pm
от Jokospoko
Здравей,
има подобен проблем със същата грешка, решихме го сравнително лесно: първо с диагностичната програма на бензин, пълни настройки и самоубочение на сонди, датчици и тн... покарах няколко дни на бензин и пак диагностика за грешки, всичко беше перфектно. След това пълни и качествени настройки на газовата, тестово каране с включена диагностика на газ и всичко си дойде на мястото. Грешка Р1337 е 100% от лоши настройки на газта(или проблем с дюза/рейка)